tiistai 6. kesäkuuta 2023

kehonrakennus ja ne paheksutut steroidit - osa 1

Kiitos kaunis edelliseen kirjoitukseen kommentoineelle; oli merkityksellistä saada tietää, että ainakin yksi ihminen on kiinnostunut näistä jupinoista!

Jotta rakkauselämä-tontti saadaan käsiteltyä heti alkuunsa, totean vain, että P otti ja lähti - ja kunnolla lähtikin, nimittäin toisen naisen matkaan. Viime syksynä asia oli pelkkä utuinen huhu ja lopulta väärinkäsitys, mutta tällä kertaa tapahtunut on totisinta totta, vieläpä P:n itsensä kertomana. Olen pyrkinyt sulkemaan asian mielestäni varsin aktiivisesti ja uppoutunut kaikkiin mahdollisiin (sekä mahdottomiin) työprojekteihin mikä edelleen on johtanut siihen, että olen kesäloman kynnyksellä täydellisen puhki. Olen useat kerrat avannut Blogspotin suoltaakseni edes muutaman sanan, mutta kirjoittaminen on tuntunut kaiken tunnustamiselta; surullisten tosiasioiden myöntämiseltä. Että suhdeviritelmä P:n kanssa todellakin on ohi. Tässä hetkessä edellisen lauseen kirjoittaminen ei tunnu juuri miltään - kuten mikään ei oikein ole tuntunut viimeisimpien kuukausien aikana. Olen yhtä aikaa tyhjä ja täynnä.

Postauksen pointti ei kuitenkaan ollut ihmissuhteista uliseminen, vaan oven avaaminen hormonien synkkään maailmaan. Tai, sellaisenahan steroidi-sikaniskojen salamyhkäinen elämä halutaan stereotypisimmillään kuvata; hieman nuhjuisen kuntosalin perimmäisen pukukopin pimeimmässä nurkassa pistetään ruiskutolkulla hormoneja omaan ja välissä kaverinkin olkapäähän. Seuraavana iltana laitetaan lähibaarin kulmalla porukkaa nippuun ja jossain vaiheessa puolisokin saa nyrkistä, koska mitäpä muuta hormonit tekisivät kuin impulsiiviseksi raivopääksi.

Ehkä jonkun anabolisten steroidien käyttäjän tarina on edellä kuvatun kaltainen, mutta omani ei voisi juuri kauempana olla. Korkeintaan siltä osin, että vuosien saatossa hormoneja on todella tullut piikitettyä ruiskutolkulla - siististi sisätiloissa ja kodin seinien suojissa, kylläkin. Kysymys voisikin kuulua, mikä veti minut aikoinaan steroidien maailmaan? Jo vuosien ja vuosikymmenien ajan on ollut varsin yleisessä tiedossa, että hormonien käytössä on aina riskinsä ja sivuvaikutuksensa varsinkin naisilla, joten dopingin käytön houkuttelevuuden pitäisi olla vähintäänkin kyseenalaista. Siitäkin huolimatta anaboliset steroidit ovat kuuluneet elämääni jo parin vuosikymmenen ajan. Sivuvaikutuksilta en minäkään ole välttynyt, mutta niistä tuonnempana.

Parikymppisenä, jonkusen vuoden treenanneena salipirkkona olin suorastaan suloisen naiivi mitä tulee hormonien käyttöön. Mielikuvissani steroideja käyttivät lähinnä rapakon takana kisailevat ammattikehonrakentajat; siis hyvin marginaalinen osa lajin edustajista. Olin vakuuttunut, että vuosien sinnikkäällä ja määrätietoisella työllä minusta tulisi vähintäänkin Kike Elomaan seuraaja tai ainakin sinne päin. Puhtaana urheilijana, ennen kaikkea. Ajatusmaailmani kääntyi kuitenkin päälaelleen alettuani seurustelemaan kansallisella tasolla kilpailevan kehonrakentajan kanssa. Hän ei ollut varma suhtautumisestani steroideihin, joten miekkonen päätti piilotella käyttöään ja aika ansiokkaasti siinä onnistuikin; asia tuli esille vasta yli vuoden seurustelun jälkeen erään kahvipöytäkeskustelun yhteydessä. Jo pitkään lajin - ja steroidien - äärellä touhuttuaan puolisollani oli antaa varsin kattava kuva dopingin käytön laajuudesta, sen hyödyistä ja myös haitoista. Viimeistään tuon keskustelun myötä lapsenuskoinen mielikuvani kaikkien ihmisten pyrkimyksestä rehellisen avoimeen toimintaan karisi. En vieläkään osaa täysin pukea sanoiksi, mitä mielessäni tuossa hetkessä tapahtui, mutta on kuin eräänlainen kytkin olisi väännetty eri asentoon. Kyseinen kytkin ei ole enää koskaan tuon jälkeen palannut ennalleen ja väitän että samaiseen nytkähdykseen liittyi myöhempi huumeiden käyttöni.

Mitä kytkimen käännähdyksestä seurasi? Samaisena iltana, elämäni ensimmäisen hormonikeskustelun käytyäni, aloitin steroidien käytön. 

..tarina jatkuu seuraavassa postauksessa ja avaan hieman mitä aineita olen käyttänyt, miten, millaisilla tuloksilla - ja millaisen hinnan olen dopingista maksanut, muutoinkin kuin rahassa.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä :) Lisäpostaustoiveita olisi myös vaikkapa "tyypillinen treenini", miten syöt, käytätkö lisäravinteita (niitä laillisia ;D). Treenikuvia jos uskallat laittaa niin se olisi hienoa :) Täytynee tässä tarkentaa että ihan oman inspiraation/tsempin takia kyselen, taustalla ei ole siis mitään hämärämpää motiivia :) Oon kolunnut hirveät määrät muinaisia treeni/fitness-blogeja, niistä on tosiaan saanut hyvin tsemppiä. Harmi kun niiden kulta-aika oli ja meni.
    Mitä Peehen tulee, niin olen alusta asti hämmästellyt miten tyyppi voi olla tuossa ammatissa ja käyttäytyä niin idioottimaisesti. Mutta kai se niin on että suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Tai ne jotka ei osaa, opettaa.

    VastaaPoista

alakuloa

Kirjoitan, pyyhin, kirjoitan, pyyhin. Miksi tämä on taas niin vaikeaa? Haluan sanoja ulos itsestäni ja samaan aikaan en tahtoisi tarkastella...